Overkliga tider!

Klockan ställdes igår på 05.30. Och mina vänner det är grymt att stiga upp då, det var ju inte heller så oväntat att jag höll på att svettas ihjäl när jag gick och la mig så att min natt skulle bli ännu kortare. Så egentligen had ejag kunnat åka ut till Alex och se på All Star matchen i NHL som han erbjöd men då man är en redig liten sate så avböjde jag till förmån mot en god natts sömn...

(It's my fate, I operate on hate)

Nu gick jag upp och stirrade och Asta var mycket följsam konstigt nog och skynade på sig också. Det ska hon ha en mr eloge för då hon ej är känd för sina golden fast boots. Nu klämtar klockan och ett pass med nästan 2 timmars bussåkande väntar inför en lång dag på jobb med drygemöte.

(I go by many other names but I am the sentinel, I want the world to know, I'm sending you all to hell...)

Hejdå mina kära läsare

PS. Låten jag citerar är The Sentinel med Alice Cooper

Mina husdjur for all eternity

Jag fick en rätt tråkig utmaning av Alex, där jag skulle lista alla mina husdjur och sen skriva en A4 sida om dem vardera. Han skrev utmaningar till alla hans såkallade "bloggkompisar", oväntat jag fick den tråkigaste. Jag tror inte så många bryr sig heller. Men visst här kommer en liten lista på mina husdjur jag haft.

Månsson
En kissekatt jag hade när jag var ganska liten. Han var svart med lite vitt under hakan om mitt minne minns rätt. Jag var ganska ung så jag var väl kanske inte världens snällaste till honom, drog honom i svansen lite då och då och bråkade med honom. Detta kan ha gjort honom lite aggressiv. Vilket gjorde att mina föräldrar fick ge honom till en äldre dam när jag fick en lillasyster. Det var iaf vad jag blev tillsagd. På senare år fick jag höra att mina föräldrar fick honom avlivad för att han var opålitlig och de ville inte riskera min systers överlevnad. Denna lögn var väl för att jag inte skulle bli alltför ledsen. Jag tror att jag saknade honom mycket.

Chico
Jag minns att jag hade en hamster i en röd bur i buren satt ett hamsterhjul. Han åt spaghetti vill jag minnas. Han var också ljusgul. Det är allt jag kommer ihåg. Jag fick fråga min mamma vad han hette och hon trodde det var Chico. Han dog i unga dagar fick jag också höra. jag vill också minnas att jag hade en till efter honom men det tror inte mina föräldrar att vi hade. En hamster är ett tråkigt husdjur.

Okänd kanin
Vi hade en kanin som var vit med svarta prickar på. Han hade en jättefin täckning på pälsen. Det är också allt jag kommer ihåg av honom. Tror att min farfar byggde en bur åt honom och där levde han sitt liv eller om det var en hon.

Stampe
Kanin nummer två, han var brun. Vi hade en bur inomhus och vi släppte ibland ut honom i vårat kök där han fick springa fritt. Problemet med denna herre var att han bara sket när han kom ut från buren. Köksgolvet blev då prickigt och det kunde ta timmavis och plocka upp alla kulor han la. Han la inte dom på ett ställe som alla andra normala kaniner gör. Nä han sket en kul tog ett skutt, sket en kula osv osv.
 Han fick flytta ut i okänd kanins gamla bur efter ett tag. Han levde rätt bra länge vill jag minnas.

Okänd katt
Vi fick en stray cat som bodde under våran kökstrappa. Där bodde han och han fick även mat och kärlek ibland. Ibland och jävligt sällan tog vi in honom tror jag. Jag minns inte mer om honom/henne. Han levde inte sålänge innan han/hon blev överkörd.

Nisse
En katt jag älskade, vi fick honom av min mammas bror då de hade fått en massa oönskade källingar. Han var en go kompis, givetvis bråkade jag med honom också men i lagom mängd. Han sov på mitt rum, strövade han fritt i huset väckte han de andra på en okristlig tid. Jag hade mitt rum på andra våningen så när han ville upp då fick jag stiga upp 3-4 på morgonen och släppa ut honom. Men vad gör man inte för sina djur!
Så plötsligt en dag så ringde det på dörren och en dam och en flicka stod där och berättade att de kört på en katt och undrade om det var vår. Jag sprang ut och hittade honom nästan död. Jag plockade in honom och grät nog en hel del och svor över de som kört över dom. De bad om ursäkt men vad mer kunde de göra. Morgonen därpå var han stelare än stelast och jag blev ving och slog sönder mitt skrivbord minns jag. En kär kompis som jag minns med glädje!

Bubbe
En katt som vi fick ett tag efter Nisses bortgång. Hon lever fortfarande men hon hade inte samma starka psyke som Nisse när det kom till mitt kivande så hon kan ibland bli aggressive och bita min mamma. Hon lever fortfarande och mår bra. Hon har blivit lite keligare sen jag flyttade hemifrån

Tinas fiskar
Min syster hade ett akvarium. Fiskar är satans tråkiga djur.

Asta
Mitt allt, jag pratar med henne som en människa och vi munhuggs här hemma när hon e i köket, där hon endast är i vägen. Min bäste vän!

Falcon
Min kissekatt som är en Helig Birma. Gosigare kompis får man leta efter. Han är också min bästa vän. Alla som känner mig har träffat både Falcon och Asta så de behöver ingen vidare förklaring!

Det var alla mina husdjur jag haft turen att få spendera tid med, jag anser att katter och hundar är superior alla andra djur och de har högre status än människan, man kan lita på dessa djur och man vet var man har dom!


Ursäkta min frånvaro...

Mitt nya jobb och djuren och träningen tar all must ur mig. Jag har helt enkelt inte pallat skriva, då ögonlocken nästan trillat ner direkt när jag kommit hem.
Träningen ja, eller vad man nu ska kalla det. Jag började springa i måndags, gissa om det blev snö samt blixthalka dagen efter? Jo mycket riktigt, jag gjorde då situps och upp och ner hopp (vet ej vad det kallas). Detta resulterade i att jag knappt kunde ta mig ur sängen i torsdags, benen värkte efter i måndags och magen, ja det finns inte ord att beskriva med. Det var jättesynd om mig.

Jobbet verkar riktigt roligt än sålänge, mycket trevliga arbetskamrater måste jag säga!

När jag kommer hem och orkar hålla mig vaken vill jag hellre vara med levande ting än att sitta framför en dator. Imorrn publiceras Alx mastodont utmaning också.

Ikväll ska jag dricka öl i goda vänners sällskap. Ser vi fram emot!

Ha det gott alla!


Mäkta imponerad!

Måste jag säga att jag är faktiskt. Av både Todde och Mattias som har kört igång med sin träning, och bokföringen de gjorde blev pricken över i:et för mig. Pricken för mig blev att jag tänkte "va fan, kan dom så kan minsann jag med!"
Sagt och gjort så drog jag på mig träningsbyxorna och reflexvästen. IPod:en drogs igång och dörren öppnades och jag sprang i... 22 minuter, "va fan det kan ju inte stämma", tänkte jag "det kändes ju som 40 minuter minst". Hoppade in i duschen och tog sen ett par mackor. Nu ska jag titta lite på tv med gott samvete.

Varför gör jag såhär då? Ska jag gå ut lika hårt som Todde och Mattias? Nej, jag gör det för att må bättre bara. Tänker lite att man kan springa sön-tors. Och sen ha helg och må som en kung då. En ny tid är på intågande!

Alex utmaning är också på intågande, det känns lite som han har gett mig den största uppgiften av alla. Jag gör nu research då jag inte riktigt har koll på alla mina husdjur.

See ya all soon!

Vad skriver man om?

Har fått för mig att jag på något vis ska höja ribban med mitt bloggande och därför inte bara sätta mig ner och skriva vad för skit som helst. Ofta går jag och tänker under dagen om det finns något jag ska skriva om. Igår trodde jag att jag hade en supergrym "blogg" på gång, dock var den endast grym i tanken.
Jag tänkte skriva en "intresseanmälan" för en lgh i Lund då jag börjat titta runt lite på internet. Många annonser är rena rama fantasier då en månadshyra kan ligga på uppåt 10 tusen för en tvåa. Ofta är dessa annonser en aning suspekta och ofta är uthyraren av utländsk härkomst. Så jag började skriva en intresseanmälan och saltade på men kände inte att bloggen fick nån mening eller helt enkelt va rolig, den var i själva verket skittråkig. Det slutade med att jag blev ving och satte mig framför tv:n istället.

Nu under ett par dagar har jag gått och blivit något smittad av Toddes och Mattias idéer om att bli stora och biffiga. Det är rätt tänkt av dom att man sätter upp stora mål och att måla ut det på bloggen är en bra idé för det blir en extra push, om dom misslyckas får dom sannerligen få höra det ett bra tag framöver. Det har gjort att jag tänker lägga ut mitt lilla men rätt mesiga nyårslöfte jag endast har intalat mig själv för er alla. Hittills tycker jag att jag lyckats ganska bra. Jag tänker helt enkelt bli lite snällare och mer positiv mot folk, då jag känt att jag har kunnat snäsa av folk rättså duktigt tidigare. Inget löfte som är omöjligt iaf, jag kommer att fixa det...tror jag...

Ha det gott, puss och kram!

Recensions-dags

Först vill jag börja med att tacka alla er som "kommenterat" mitt förra inlägg. Det är jätteroligt att få feedback på vad man skriver, både positivt och negativt. Jag ska försöka och bättra mig och kommentera era bloggar lite oftare från och med nu, det är det minsta jag kan göra för er som tack.

Idag tänkte jag recensera era bloggar, eller kanske snarare presentera era bloggar lite mer och skriva några rader om er. Så se det inte som att jag sågar er om det verkar så. Istället för att ta era bloggar i alfabetisk ordning så tar jag er i omvänd alfabetisk ordning. Kom ihåg att detta är mina egna tankar! Here we go buddyboys!


Toddes Blogg
En av mina bästa vänner skriver både vilt och brett om allt mellan himmel och hav. Ibland trampar denna herrn i klaveret och skriver kanske innan han tänker. Men det är också det som gör bloggen så rolig och spontan. Just nu skriver han om "Project Fetto" vilket för tankarna lite åt mitt försök att bli en Manowar-gubbe i somras. Han skriver att han ska göra uppdateringar varje dag med start på måndag i 4 veckor, vilket jag tror kan bli att lova för mycket. Men jag hoppas. You go girl!

Tinas Blogg
Min "little sister" som byter bloggar lika ofta som en annan byter kalsonger. Det roliga är att hon bytat precis nu IGEN. Hon skriver om sitt liv uppe i Stockholm och hur det är att studera där uppe till nationalekonom (tror jag det var). Ibland regnar det uppdateringar, ibland kan det gå en vecka mellan inläggen. Givetvis följer jag denna blogg för att se så hon inte hittar något pucko från Stockholm till pojkvän. Oj, jag kanske avslöjade varför jag läser hennes blogg nu...

Simones Blogg
Detta är min gode kompis Toffel-Dahls tjej/sambo. Om jag ska beskriva hennes blogg med ett ord så säger jag "sex". Allt som detta ämne behagar skriver Simone om, rättså roligt att läsa om faktiskt. Ingen av mina andra "boggisar" täcker detta ämne. Hon kan också vara lite het på gröten med sina åsikter ibland, men som sagt bara kul att läsa om. Värt att nämnas var att hon gav vissa av oss "bloggisar" en monsterutmaning som innebar att man skulle täcka upp en massa ämne i 30 dagar. Ingen av oss som nappade och det känns ibland som hon själv tycker att hennes utmaning var lite dryg i längden.

Peters Fotoblogg
Ja här går det väl sådär med uppdateringarna men det beror på att denna man har startat eget och har fullt upp med sitt egna företag. Duktig konstnär när det kommer till att ta foto. Finns ingen som tar foton som Peter, han är även den man som hjälpte mig otroligt mycket i början att bli den gitarrist jag är idag.

Mattias Blogg
En man jag inte kännt så länge, otroligt snäll och som tycker om att leka med ord. Hans blogg är lite svårare att beskriva. Han skriver lite om händelser i sitt liv ofta varvat med inlägg som bäst kan beskrivas med ordbajseri. Lite småroligt ibland. Man måste nog känna till vårat sätt att diskutera för att bäst uppskatta alla hans inlägg. Mattias är också mycket ute och reser, och då uppdaterar han bloggen som en dagbok med mycket bilder och berättelser från just där han befinner sig.

Deas Blogg
Deas blogg uppdateras väldigt sällan nuförtiden. Hans blogg används för att ha koll på vilka artister som bokas till vilka festivaler. Ofta gör han en Spotify-spellista med just dessa band från dessa festivaler. Han skriver också mycket om teknik relaterade grejer. Jag hade nog önskat lite mer personliga inlägg från denna man.

Alex Blogg
Här har vi den andre av mina bästa vänner och har så också varit sen barnsben. Detta är en blogg som är bland de mer roligare bloggarna att läsa. Minus de inlägg som handlar om fotboll, cause I couldn't care less. Språket denne man använder är en blandning mellan Svenska-Skånska-Danska-Engelska-Tyska-Franska, samt sitt eget "hittepo-språk". Kan vara lite svår att förstå för den som inte pratar som vi gör. Han skriver om händelser i sitt liv vilket gör bloggen personlig.

Alexandras Blogg
Detta är Toddes sambo och hennes nystartade blogg. Hon skriver mycket om musik och vad som händer i hennes vardag och visar ofta upp egentagna bilder. Vilket gör hennes blogg unik bland oss andra då vi är väldigt sparsmakade i att lägga upp bilder. Hon är också duktig på att arbeta med bilderna hon tar som behandlas i Photoshop innan de läggs upp. Lite konstnär i henne faktiskt. Jag önskar att hon hade skrivit lite oftare hon med, ibland sprutar hon ut inlägg och ibland kan det gå veckor mellan inläggen.

Blev ett ganska matigt inlägg, hoppas ni orkade läsa igenom hela. Ni läsare som tittar igenom min blogg lite då och då men som inte har egna bloggar tycker jag ska starta upp egna bloggar. Ni vet vilka ni är och jag har rätt bra koll på vilka ni är med faktiskt även om ni inte tror det.

Tack igen, ses snart!

Att ni inte fattar hur det är att vara fattig...

Många som traggar när man säger att man inte har råd att följa med ut eller kan följa med ut och bara ta något att äta. Nu är detta snart ett minne blott men härmed ska jag försöka få er att förstå hur det är att vara just fattig.

I början av månaden får du dina räkningar och ungefär där försvinner alla dina pengar. Detta har gjort att jag lagt upp en budget på ca 500 kr (ibland mindre) på mat som jag ska äta en hel månad. Just nu är det havregrynsgröt som äts med mjölk som gick ut den 13de Januari (idag är det den 19de).
Vad dricker man till allt då undrar du, jo man dricker vatten ur kranen, jag lyxar till det och tappar ut i en bägare som jag förvarar i kylen för det där extra stinget i vattnet. Du kan inte heller äta dig mätt varje dag utan du måste portionera ut så det räcker en hel månad. Vilket har gjort att jag tappat ca 8-10 kilo sen jag blev arbetslös. Vad äter jag förutom gröt, mackor med smör och kanske en skiva ost på om jag har pengar till det. En annan sak är att gå till korgen på Häggs där saker som gått ut har lägre pris, där kan man ibland fynda.

Detta gör att jag ibland kan få extrema spel på vanligt folk som bara kan åka iväg och handla till exempel kläder. Det är ren och skär lyx. Bara en sån sak att ta bilen och åka iväg och hälsa på någon innebär också en lyx.

Finns det något positivt i allt detta, ja det gör det! Jag har inte satt min fot på socialen, vilket gör mig extra stolt.

I sommar väger jag 100 kilo mer har fem stycken Ferraris ute på parkeringen här på Boken och en massa damer som är sugna på pengar står och köar utanför min dörr.

Jadå, där satt den äntligen!

Idag blev det äntligen bestämt fullt ut att jag fick jobb i Lund. Känns supergrymt att ha slått 60 andra sökande. Vilket samtidigt känns lite skumt, fanns det ingen utav 60 pers som var bättre än mig? Känns mycket tillfredställande. Så nu säger jag till alla er 60 stycken människor att "In your fuckin face suckers!"

Jag måste berätta om helgen, jag och resterande medlammar i Killer Clan Of F.U.N besökte en ungdomsgård i Blekinge. Jag hade redan innan besöket satt mina förväntningar väldigt lågt då mina tidigare erfarenheter utav ungdomsgårdar ej varit de bästa.
Här var det dock väldigt många som kom för att titta på oss och de 3 andra banden. Vi blev satta sist i ordningen att få spela. När första bandet gick på trodde jag att jag skulle smälla av, det var extremt dåligt och trummisen, ja vad ska jag säga om den killen...
Nästa band gick på "Devil In Little Lisa", de var helt ok faktiskt men fortfarande var publiken ite road av banden och de rörde inte många miner. 3 bandet ut var ett band med en massa musiknördar, mycket kunskap men tråkiga låtar för oss lyssnare, för en musiker var det säkert kul å höra alla "färgningar" och diverse skit i kompet. Fortfarande var inte publiken särskilt nöjda.
En grej som jag har lite svårt att smälta är att hur i hela h-e kunde folket sitta kvar och genom lida 3 skitkassa band. Hade jag arit dem hade jag dratt hem för ett bra tag sen.
Vi gick på och började rodda, smällde av inledningen och drog igång på fulla muggar med Tattletail. vi fick höra tonårsskrik(nästan som om Beatles var där), man blev riktigt pepp och man showade som aldrig förr. Vi körde hela fem låtar. Publiken sjöng med och klappade med i låtarna utan vår inblandning. Det är en enorm känsla.

Till kvällens höjdpunkter får jag väl tillkänna att:
Bedlam glider upp på ett bord och går ner på knäna och solar för ett gäng tjejer!
Bedlam snor min hatt och "lånar" ut till tjejerna tills jag hämtar tillbaks den!
Vår nya basist var grym och showade mer än vad jag väntade mig!
Underbar stämning i hela bandet både på och utanför scen!

Killer Clan rules!

C ya soon!

Mycket om inget...

Ja bara fick ett infall om att skriva ner lite här nu. Tänkte lika bra att köra hårt då det varit ganska klent med inlägg sen min "nystart".

Ikväll satt jag och min polare Alex och spelade lite "retro-games" a'la PSone. Vi spelade ett spel som heter Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back. Vilket jag tyckte var riktigt roligt, svårt som attan men riktigt roligt! We oughta play more of these old games more often!

En annan sak jag måste "get off my chest" är att The Ark har släppt en ny singel(Lyssna på Spotify här). Som alla redan säkert känner till så ska dom göra en avskedsturné. Känns som det är läge nu dåd eras senaste platta som släpptes med en tidning verkligen sög i jämförelse med vad de gjort tidigare. Den här singeln sög efter första lyssningen men nu när jag hört den ca 10 ggr på raken så har den växt, men den är fortfarande ingen hit. Frågan är om jag verkligen ska åka och se dom nu innan det är för sent?

På tal om att se band live så tänkte jag först verkligen boka en biljett till Roxettes kommande världsturné. Men efter att jag fick höra en liveinspelning från i fjor med samma grupp så har Marie verkligen tappat sin röst som tidigare var helt underbar tidigare. Deras nya singel(Lyssna på Spotify här) är verkligen toppen, tills jag såg videon idag(Kolla videon här). Vad gör Marie i bandet? Jag vill se Per Gessle solo istället. Han är fortfarande grym och vet hur man gör hits och rösten är superskön(ascool i videon!). Får se om jag ändrar åsikt efter att hört deras nya platta.

Nu ska jag kolla in Simpsons, ha det gött alla därute!

Högskoleprovet nästa, tack!

Idag var jag i den kommun där jag med rätt stor sannolikhet snart har ett jobb som smäller lite högre än mina tim-vik jag haft nu ett tag. För att jobba i denna kommun så krävs det att man genomgår ett prov eller test om du hellre tycker om det ordet. Hursomhelst så genomförde jag ett personlighets samt ett "kapacitets" test, och jag vill inte på några helst grunder säga att kapacitets-testet var lätt särskilt inte med tanke på att din tidsvrist var föga kort. Här fick mitt huvud rejält bry med overkliga "mattetal". För att milt uttrycka mig så hatar jag allt som har med matte och siffror att göra.

Blablabla...

"Testet är utvecklat för att säga något om hur olika personliga egenskaper tar sig uttryck i arbetslivet, och används för att ge ett mått på hur sannolikt det är att en person kommer att lyckas väl i jobbet."

"Det test du har genomfört mäter två olika psykoligiska egenskaper; personlighet och kapacitet..."


Nu klarade jag mig fint även om jag fick tänka till litegrann. Så på måndag får jag mina nya arbetsuppgifter, nu är det helg och jag ska ta det sannerligen lungt. Vilket innebär soffa, kaffe och tv.


2011 - The Resurrection Of Stuff

Nu känns det som det börjar vända minsann, äntligen! Efter ett år av ett stort minus i plånboken och en massa elände. Och som jag har kämpat så tycker jag faktiskt att jag är värd det!

Allting började egentligen igår med att jag upptäckte att Roxettes nya singel hade släppts, och den var riktigt skön, en låt man blev glad av som jag självklart satte på repeat hela eftermiddagen.
På kvällen åkte jag till Lund för att kämpa mig igenom ännu en bassist som skulle provspela för KCoF, och som killen kunde spela. Det svängde utav bara den och det var riktigt roligt, stämningen var verkligen på topp hos alla och jag är verkligen glad att spela med "these dudes".

Tidigare idag så fick jag ett sms från en tidigare arbetskollega som menade på att jag var "önskad" igen vilket var en riktigt självförtroende-boost! Några timmar framåt på dagen fick jag ett samtal från mitt nuvarande jobb där jag jobbar som timvikarie att jag var behövd imorrn. Givetvis tackade jag "ja" till detta då det är riktigt välbetalt.

Sist men inte minst får jag ett annat samtal från ett jobb som jag sökt och fick höra att jag var deras förstaval och att dem ville testa mig. Självklart tackade jag även ja till detta. Jag vill dock inte avslöja mer förräns det är riktigt bestämt men det ser iaf ljust ut nu.

Har vi något mer att vänta i år, såklart! Jag har tillsammans med mina vänner i KCoF jobbat hårt på vår kommande platta som jag redan nu tycker rockar järnet! Förutom detta så är jag på G med tidningsbärarna då personalchefen verkar väldigt nöjd med mig och jag har första tjing på kommande jobb där.

Im so back on track!


Nystart!

Nu lägger vi in en nystart på bloggen!

Vi kör igång på tisdag kväll, och sen kör vi hårt igen!

Jag väljer att göra såhär då jag inte tyckte det varken fanns rim eller reson med den gamla och jag retade mig lite på alla negativa inlägg, nya tider - nya tag!

RSS 2.0